Motetrender i Norden 2015/2016

Posted by admin on December 10, 2015
Norden, Nytt

På motevisningene i høst var det en rekke spennende utviklinger i motebildet i Norden. Høstens viktigste trender i Norden var 70-tallsmoten, ribbestrikk og helsvart preppy, og de største motehusene forutser at 70-tallstrenden fortsetter sammen med viktorianske impulser og spennende hvite skjorter.

fashion

Ifølge nettstedet Klikk.no har høstens motebilde vært preget av slengbukser og semsket skinn med referanser til 70-tallet. De store designerne er ikke ferdige med denne trenden, og det er mye som tyder på at den kommer til å fortsette langt ut i 2016. Her i Norden ser vi mye av slengbukser i denim og semskede skjørt i brente fargetoner, kombinert med en hvit skjorte.

Den hvite skjorten er en referanse til en annen trend som har holdt seg i motebildet i flere sesonger, og som vil fortsette å prege nordisk design fremover, nemlig den preppy stilen. Den helsvarte looken var stor på visningene til Vera Wang og Valentino i høst. I Norge kan man handle det man trenger til en preppy look på nettet. Det kuleste preppy tilbehøret kan du blant annet finne hos nettbutikken Neckwear.

Den klassiske, profesjonelle og preppy looken vil fortsette inn i 2016 med nye vrier på den hvite skjorten, etter Elles observasjoner på catwalken i vinter. Det samme gjelder flate sko som både er trendy og komfortable, gjerne i skinnmaterialer og med en androgyn look også på dameskoene.

Det velkjente og populære danske merket By Malene Birger fokuserer i vårkolleksjonen på rene linjer, fine snitt, klassiske mønster og jordnære farger. Noe av den preppy stilen går igjen i designen, sammen med enkelte trekk fra 70- og 90-tallstrendene som har regjert de siste årene.