Kjente Skandinaviske Sangere

Posted by admin on November 14, 2013
Nytt

Skandinavia har en rekke gode artister og sangere å skryte av. Her kommer noen av de mer spesielle, i forskjellige sjangere.

Sivert Høyem
37-åringen fra Sortland har vært en del av det Norske musikkbildet siden tidlig 90-tallet da han ble kjent gjennom bandet Madrugada. Han har en av Norges desidert beste vokalister, og har jobbet sammen med store artister både i Norge og andre land. Han er kjent for sin dype stemme og sterke tekster.

Maria Mena
Denne unge musikeren er også norsk, men har gjort seg kjent både på denne siden av Atlanteren så vel som på andre siden. Hun er født februar 1986 i Oslo, hvor hun har resten av familien sin. Hun kommer fra en kunstnerisk familie, hvor far er trommeslager, og mor skrev skuespill. I 2008 vant hun spellemannprisen i klassen beste kvinnelige artist. Hun fikk også Edvard-prisen i 2012 for albumet Viktoria.

Veronica Maggio
32-åringen fra Uppsala har de siste årene fått veldig mye oppmerksomhet i media i Sverige. Etter albumet Handen i fickan fast jag bryr mig kom ut i Norge, ble sangen Sergels Torg en massiv hit, og alle kjenner til hennes navn.

Thomas Dybdahl
Gitaristen fra jassbandet Quadraphonics satset på egen karriere og fikk mye oppmerksomhet med sin singeldebut “Bird” i 2000. I 2002 kom hans første album, og ble solt bra på grunn av omfattende radiospilling, og mye oppmerksomhet i pressen. Han var Alarmprisen i 2003 og spellemannsprisen i klassen popsolist i 2002 for albumet som het That Great October Sound

Kim Larsen
Dansken fra København har vært en gjenganger i de fleste nordiske hjem, og de fleste har en CD av artisten liggende på loft eller kjeller. Han har også vært med i en rekke band gjennom årene, og dukker alltids opp på bluesfestivaler eller større musikkarrangement rundt omkring i verden.