Kjente idrettsutøvere fra Norden

Posted by admin on August 10, 2013
Nytt

Skandinavia har alltid vært opptatt av sport, helse og velvære. Kanskje det er derfor vi har oppfostret så mange stjerner.

Hele Nordens favoritt må vel være Zlatan Ibrahimovic, som med sin karismatiske personlighet og utrolige føtter har satt Malmø på verdenskartet. Fotballspilleren blir hyllet hver gang Sverige spiller landskamp og det er neppe noen fotballfan i Paris som ikke har en PSG-trøye med hans navn på baksiden.

Når vi først snakker om fotball fortjener nok Peter Schmeichel og Ole Gunnar Solskjær en egen spalteplass. Den danske keeperen holdt Danmark på et høyt nivå under alle sine år ved å holde nettet fritt for mål, mens Ole Gunnar nå har tatt Molde til helt nye dimensjoner som fotballtrener, etter å ha spilt for Manchester United i mange, mange år.

Klassiske navn som Bjørn Borg og Bjørn Dæhlie behøver ingen introduksjon – den svenske tennisspilleren og den norske skiløperen har satt sitt preg på sine respektive sportsgrener i så høy grad at de neppe vil bli glemt i de nærmeste århundrene.

Innen ishockey har Norge og Danmark mye å ta igjen etter at Sverige har pumpet på med stjerner etter stjerner, men Espen Shampo Knutsen forblir en legende her til lands.

Av Sveriges gullmenn blir Petter Forsberg regnet som en hockeystjerne i superklassen og blir sammenlignet med store navn innen sporten som Wayne Gretzky og Mario Lemieux.

Caroline Wozniacki er et navn som sjeldent går av danske lepper. Tennisstjernen har vunnet over tyve internasjonale titler og har gått inn i historieboken som den første Skandinaviske kvinnen til å klatre til topps på den internasjonale tennistopplisten.