2015 så langt i Poker

Posted by Roger on August 01, 2015
Nytt

Det har vært et spennende år for både for Norges beste pokerspillere, men også for alle entusiaster som elsker poker generelt. Poker NM som ble arrangert i Dublin i mars var svært spennende, men nyhetene om at Poker nå endelig er legalisert i Norge ble også mottatt med stormende jubel. Dette betyr at neste NM i Poker vil bli spilt i Norge for aller første gang.

Det var hele 1276 spillere som var med i årets Poker NM som ble avholdt i Dublin i perioden mellom 21. og 29. mars. For mange var dette deres første NM, men for spillere som Johnny Lodden, Eirik Rud Iversen og Tor Arne Fenes er turneringen mer som en helt vanlig dag på jobben.

Texas Hold’em

Under NM i Poker blir det spilt i alle pokergrener, men det er spesielt No Limit Texas Hold’em som får størst oppmerksomhet. Ikke rart, da tusenvis av nordmenn spiller spillet hver eneste dag, enten sammen med guttegjengen eller på nettet. Johnny Lodden fra PokerStars er ett av de store navnene i pokerturneringen, Anette Obrestad og Felix Stephensen er andre kjente navn. Og grunnen til at nettopp Texas Hold’em har blitt så populært, er at reglene er enkle å sette seg inn i og at tempoet er meget høyt og intenst.

Vinneren av årets Texas Hold’em ville stikke av med litt over 1,3 millioner kroner, og på den siste dagen av turneringen var det åtte spente spillere som møttes rundt finalebordet. Alle var sikret gode pengepremier, og det var Jonathan Spæren som hadde flest chips før den siste finaledagen. Rundt bordet satt også den meget rutinerte spilleren Tor Arne Fenes, som har flere NM-titler fra tidligere. Han var også forøvrig den mest meritterte spilleren på finalebordet 2015.

http://www.fulltilt.com/blog/filestore/uploads/2015/04/MainWinner_Spaeren.jpg

credit: Full Tilt

Utrolig spennende finale

Det skulle bli en god finale og utrolig spennende. Finalen ble direktesendt på TV2, noe som betydde at deltakerne var helt skjermet fra omverdenen. Det gjorde nok til at pulsen var ekstra høy. Første spiller som måtte forlate finalebordet var Lasse Lien, etterfulgt av Christer Nagell og Halfdan Lislegaard. Da det kun var igjen fem spillere måtte også Rune Gundersen og Thor Hjertenes og gi tapt. En av forhåndsfavorittene var Tor Arne Fenes, som til slutt endte på en tredje plass. En spiller som virkelig imponerte gjennom hele turneringen var Espen Solaas, men han måtte også gi tapt for 24 åringen fra Tønsberg, Jonathan Spæren. Han uttalte rett etter seieren at han var sliten, spesielt etter noen harde dueller med Fenes. Spæren var altså spilleren som kunne reise hjem fra Dublin med 1,3 millioner mer på kontoen, men også med et par nye tøfler i kofferten.

Flere kjendiser

http://www.pokerstarsblog.com/en/blog/elisabeth_hille_mon9_d1b.jpg

credit: PokerStars

Som alltid stiller flere kjendiser til NM i Poker. Bare for å nevne noen var både Tone Damli Aaberge med, sammen med fotballspilleren John Arne Riise. Tone imponerte flere ganger og fikk ros av de mer etablerte spillerne. Blant annet slo hun ut Elisabeth Hille, etter en nervepirrende duell. John Arne Riise imponerte også til tider, spesielt da han valgte å syne og gikk all-in med et par i damer. Riise doblet stacken sin, men måtte senere innse at han må trene mer til neste års NM.

Internasjonale turneringer

https://www.pokerstarsblog.com/en/blog/Event42_Winner_Adrian_Mateos_Diaz_8567.jpg

credit: PokerStars

Det er mange norske spillere med også i de største internasjonale pokerturneringene, både i EPT og WSOP. I European Poker Tour har det vært en spennende vårsesong, med spill på det flotte kasinoet i badebyen Deauville i Frankrike. Her var det Ognyan Dimov som gikk av med seieren og en premie på hele 543.700 euro. På Malta var det nesten 4,5 millioner euro i premiepotten. I finalen var Jean Montury sterkest og kunne innkassere 687.400 euro. Vårsesongen ble avsluttet på et fantastisk vis i Monte Carlo i mai.

Vinneren ble til slutt spanske Adrian Mateos som fikk med seg en sjekk på over 1 million euro. EPT-sesongen er i gang igjen allerede i august med en forrykende sesongåpning i Barcelona. I WSOP (World Series of Poker) har spesielt Tom-Aksel Bedell imponert, selv om han endte på 117.plass i en turnering nå i juli vant han 46.890 dollar. Andre nordmenn som er med i WSOP er Henrik Tollefsen, Markus Garberg, og Sigurd Eskeland, som alle har vært i «pengene» flere ganger i årets sesong.